Damir Dabranin

O ambulanti

ZASEBNA PEDIATRIČNA AMBULANTA (ZPA)
DAMIR DABRANIN dr. med. specialist pediater

DAMIR DABRANIN
je ambulanta z koncesijo. Začela je delati 01.10.2006. Dela pa v istih prostorih v katerih je obstajala in delala prej še v okviru JZZD Slovenske Konjice.
Sedež ambulante je na Mestnem trgu 17 v Slovenskih Konjicah. Ambulanta ima večinoma pediatrično populacijo vendar kakor se to dogaja v manjših mestih ima tudi nekaj odrasle populacije (20%).

V ambulanti izvajamo preventivni pediatrični program, preventivne preglede do 1 leta starosti otroka, preventivne preglede 3 in 5 letnikov in preventivne preglede odraslih. Ob preventivnih pregledih do enega leta izvajamo tudi obvezen cepilni program, zato imamo certifikat za cepljenje, ki smo ga opravili na IVZ v Ljubljani. Certifikat ima tudi diplomirana medicinska sestra Hren Adriana, ki je zaposlena za nedoločen čas.

Opravljamo tudi kurativno dejavnost za kar se je za obiske potrebno po predpisih in priporočilih ZZZS naročati. Kurativno dejavnost opravljamo ločeno od preventivne dejavnosti saj v sklopu ZPA obstajata dve ambulanti ena za preventivno in ena za kurativno dejavnost. Vsaki ambulanti pripada čakalnica.

Zaradi zagotavljanja nepretrganega zdravstvenega varstva prebivalstva sodelujemo v pokrivanju urgentnih pregledov (vsak ponedeljek) ter opravljanju dežurstev po razporedu in programu dela. Iz teh razlogov imam poleg pediatrične tudi licenco iz splošne medicine in se zato moram izobraževati ne samo na pediatričnem področju, moram slediti tokovom, se izobraževati tudi na področju splošne medicine, urgence…

Med opravljanjem urgentnih obiskov smo v timu na terenu in tako aktivno sodelujemo v reševanju vseh nujnih stanj: izvajanju reanimacij, defibrilacij, imobilizacij in vseh ostalih postopkov oživljanja, ki so predpisani po protokolih in algoritmih med nudenjem prve pomoči.

V naši ambulanti izvajamo tudi cepljenja , ki sodijo v samoplačniško skupino cepljenj npr. cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu, HPV virusu in ostalo. Ambulanto smo se potrudili urediti sodobno, barvito, prijetno in ugodno očem. Ambulanta in čakalnice so klimatizirane vse z namenom, da bi se pacienti ugodno počutili in da bi bili čim manj obremenjeni z svojo boleznijo.